lunes, 27 de noviembre de 2017

Entrada 2: icones i senyals

En educació infantil és important treballar les icones i senyals perquè els nens i nenes aprenen a interpretar i trobar sentit a aquest tipus d’imatges. A més a més, el contacte amb icones i senyals potencia l’educació vial, és necessari que entenguin que els senyals que trobem al carrer estan donant una informació d’advertència d’alguna cosa.

Però com podem treballar unes icones o senyals amb infants? Per la gent no té sentit perquè acostumem a relacionar als infants amb il·lustracions o dibuixos amb una elaboració diferent, però no hem d’oblidar que l’imaginació i la creativitat són trets que els nens i nenes poden desenvolupar amb més facilitat des  que són petits. Per aconseguir que els infants entenguin aquestes icones i senyals podem utilitzar recursos com per exemple els contes. Un exemple de conte seria aquest.






Posem un text amb una imatge de manera que els infants entenen el conte deixant volar l’imaginació lliurement mitjançant una imatge clara i amb un missatge concís. Poden haver-hi molts contes que utilitzin aquest recurs, en aquest en concret no hi ha una imatge que substitueixi el text.


La prohibició d’utilitzar icones informàtiques en aquesta activitat em sembla bé perquè també hem de conèixer altres eines que també són útils per a treballar amb infants. A més, no sempre s’ha de fer servir el mateix material, hem d’anar variant perquè els alumnes s’avorreixen i hem de conèixer altres recursos.

Després de la realització del conte vam haver de valorar la feina dels companys, així també observàvem altres opcions i  comparàvem amb el nostre i també ens ajuda a agafar  idees.


El fet de valorar, per un costat és una feina fàcil perquè són contes senzills i els ítems eren adequats per fer una valoració entre companys. Eren generals i englobaven força tot el que comporta el conte. Per un altre costat, en l’àmbit pedagògic no podem fer una valoració correcta i aquesta l’hauria de realitzar un mestre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario